Možností, jak se zbavit starých, nepotÅ™ebných vÄ›cí je spousta. Tou asi nejÄastÄ›jší je v dneÅ¡ní dobÄ› prodej pÅ™es internetové stránky jako Aukro Äi eBay. Dříve, pÅ™ed růstem internetu, vÅ¡ak tento způsob prodeje nebyl možný. Lidé tedy využívali buÄ inzeráty v novinách a Äasopisech, nebo služby bazarů a zastaváren. Řekneme si, jaké mají jednotlivé možnosti výhody a nevýhody.uvnitÅ™ bazaru.jpg

Přímý prodej přes internet je ze všeho nejjednodušší. Výhodné pro prodávajícího je, že prodej probíhá formou aukce. Je tedy pravděpodobné, že věc prodá za vyšší cenu, zvláště pokud se jedná o nějaký žádaný produkt. Nevýhodou je samozřejmě možnost, že si zákazník koupi na poslední chvíli rozmyslí, a pokud posíláte zboží na dobírku, přijdete tak o své peníze za poštovné. Přesto se jedná v dnešní době o nejrozšířenější možnost, a to především proto, že se inzerát dostane k nejširšímu okruhu lidí a je tedy největší pravděpodobnost prodeje.

Dále tu máme inzerci v novinách a Äasopisech. Dnes tento způsob ponÄ›kud skomírá, a to pÅ™edevším proto, že prodej pÅ™edevším Äasopisů klesá. Na druhou stranu je pravda, že otiÅ¡tÄ›ním inzerátu v odborném Äasopise dá vÄ›tší Å¡anci, že se najde zájemce z Å™ad nadÅ¡enců. Je tu ale také fakt, že za inzerci v tÄ›chto médiích se platí.náramkové hodinky s hnÄ›dým koženým páskem.jpg

Dále tu máme bazary a zastavárny. Může jít buÄ o běžný typ, kde vám vezmou prakticky jakékoliv zboží, nebo specializované, jako například bazar hodinek Zástava hodinek. Pokud se rozhodnete svou vÄ›c prodat takto, peníze dostanete buÄ okamžitÄ›, nebo až po prodeji. Navíc je zde velká výhoda profesionálního odhadu ceny, a to pÅ™edevším u specializovaných typů. Budete tak vÄ›dÄ›t, že své zboží neprodáváte pod cenou. Zároveň je ale nutno zmínit, že bazary si berou jako platbu za svou službu urÄité procento z ceny. Dále je faktem, že tato zařízení jsou pomÄ›rnÄ› málo navÅ¡tÄ›vována, zvláštÄ› v porovnání s ostatními možnostmi. Pokud tedy uzavÅ™ete smlouvu, kdy peníze dostanete až poté, co se váš pÅ™edmÄ›t prodá, můžete Äekat i velmi dlouho.

Tak, máte vybráno? Je jisté, že pro každého je vhodná jiná možnost a každý prodej je jiný. Proto je tÅ™eba napÅ™ed vÅ¡e peÄlivÄ› uvážit, než se pro nÄ›kterou z možností rozhodnete. Tak která to vyhrála u vás?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

CategoriesSlužby